Οι γονείς πάνε Σχολείο, Νέος κύκλος συναντήσεων γονέων!

Φαρμακευτική
Θεραπεία

Ο ειδικός για την αξιολόγηση και διάγνωση των ψυχιατρικών διαταραχών και τη συνταγογράφηση όλων των παραπάνω φαρμάκων είναι ο Ψυχίατρος! Είναι ο ειδικός που γνωρίζει σε ποια δοσολογία χρειάζεται να λάβει την κάθε ουσία ο κάθε ασθενής και για ποιο χρονικό διάστημα! 

Η παρακολούθηση της φαρμακευτικής αγωγής γίνεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε θεραπευόμενου.  Είναι σημαντικό να μην παραλείπεται ή να αναβάλλεται η τυπική επανεξέταση!

Η εξέταση από τον ψυχίατρο περιλαμβάνει τη λήψη σύντομου ψυχιατρικού- ψυχοσυναισθηματικού και ιατρικού ιστορικού. Ο ψυχίατρος αξιολογεί και διαγιγνωσκθεί τις δυσκολίες ή διαταραχές που υπάρχουν και εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του ατόμου. Έπειτα, γίνεται ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα ή όχι της λήψης φαρμακευτικής αγωγής ή/και πρόταση για ψυχοθεραπεία! 

Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να συνδυαστεί με ψυχοθεραπεία. Τα εργαλεία που αποκτούνται μέσω της ψυχοθεραπείας συμβάλουν στην ύφεση των συμπτωμάτων και στην διατήρηση ενός επιθυμητού θεραπευτικού αποτελέσματος, το οποίο  διατηρείται και μετά τη διακοπή της Φαρμακευτικής αγωγής (η οποία είναι και ο στόχος σε πολλές από τις περιπτώσεις).

Ψυχιατρικά φάρμακα

Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ψυχιατρικά φάρμακα ανήκουν σε τέσσερεις βασικές κατηγορίες: τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιψυχωσικά, τους σταθεροποιητές διάθεσης και τα αγχολυτικά.

H Φαρμακευτική Θεραπεία παρέχεται από τον
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Δρ. Κωνσταντίνος Ζαμπάς

Ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Δρ. Κωνσταντίνος Ζαμπάς είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα και έλαβε τον τίτλο του ψυχιάτρου στη Θεσσαλονίκη αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία και κατάρτιση στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ.

Στο Πυξίδα Ζωής φροντίζουμε ώστε όλοι οι θεραπευόμενοι μας να λαμβάνουν τη φροντίδα που τους αξίζει! Ακολουθούμε όλους τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις επιστημονικές εξελίξεις!

Είμαστε στη διάθεση σας για διευθέτηση ραντεβού ή οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση!

Εξυπηρετούμε όλες τις πόλεις της Κύπρου, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Αμμόχωστο!

Παρέχονται και διαδικτυακές συνεδρίες από όλες τις χώρες παγκοσμίως!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα επόμενα σεμινάρια/ομάδες/εκπαιδεύσεις και να εξασφαλίσετε θέση σε προνομιακή τιμή.
Copyright © 2024 Πυξίδα Ζωής.
Website created by ruxbo

Ονοματεπώνυμο*
Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην*
Προτίμηση σε μέρες διεξαγωγής της ομάδας*
Προτίμηση σε ώρες διεξαγωγής της ομάδας*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Ασφαλής συναλλαγή
  • Ασφαλής συναλλαγή
  • Ασφαλής συναλλαγή
  • Ασφαλής συναλλαγή