Οι γονείς πάνε Σχολείο, Νέος κύκλος συναντήσεων γονέων!

Διαταραχές ψυχωτικού φάσματος

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κύριο χαρακτηριστικό της κατηγορίας αυτής των ψυχικών διαταραχών είναι ότι ο πάσχων έχει απώλεια του ελέγχου της πραγματικότητας. Η κλινική εικόνα εμφανίζει μεγάλη ποικιλομορφία και χαρακτηρίζεται απο θετικά συμπτώματα όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, αποδιοργάνωση του λόγου και της συμπεριφοράς καθώς και αρνητικά συμπτώματα όπως συναισθηματική επιπέδωση, αλογία, αβουλία και ανηδονία. Τα συμπτώματα των ψυχωσικών διαταραχών συνήθως επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνική και επαγγελματική λειτουργικότητα.

Με τον όρο ψευδαισθήσεις εννούμε την ύπαρξη αντιληπτικών εμπειριών χωρίς να υπάρχει εξωτερικό ερεθίσμα. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να ακούει ή να βλέπει πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Με τον όρο παραληρητικές ιδέες αναφερόμαστε στην εσφαλμένη πεποίθηση ενός ατόμου, που βασίζεται σε λάθος ερμηνεία της εξωτερικής πραγματικότητας, στην οποία το άτομο μένει προσηλωμένο παρά την ύπαρξη αντικειμενικών και προφανών αποδείξεων ή στοιχείων που την καταρρίπτουν. Τέτοιες ιδέες μπορεί να έχουν διωκτικό περιεχόμενο(ότι δηλαδή το άτομο διώκεται απο κάποιους), ζηλοτυπικό (ότι ο σύντροφος του τον απατά), μεγαλείου, ελέγχου απο άλλους, ερωτομανιακό κτλ

Στο Πυξίδα Ζωής φροντίζουμε ώστε όλοι οι θεραπευόμενοι μας να λαμβάνουν τη φροντίδα που τους αξίζει! Ακολουθούμε όλους τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις επιστημονικές εξελίξεις!

Είμαστε στη διάθεση σας για διευθέτηση ραντεβού ή οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση!

Εξυπηρετούμε όλες τις πόλεις της Κύπρου, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Αμμόχωστο!

Παρέχονται και διαδικτυακές συνεδρίες από όλες τις χώρες παγκοσμίως!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα επόμενα σεμινάρια/ομάδες/εκπαιδεύσεις και να εξασφαλίσετε θέση σε προνομιακή τιμή.
Copyright © 2024 Πυξίδα Ζωής.
Website created by ruxbo

Ονοματεπώνυμο*
Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην*
Προτίμηση σε μέρες διεξαγωγής της ομάδας*
Προτίμηση σε ώρες διεξαγωγής της ομάδας*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Ασφαλής συναλλαγή
  • Ασφαλής συναλλαγή
  • Ασφαλής συναλλαγή
  • Ασφαλής συναλλαγή